WINDOWFARMS DENMARK

WINDOWFARMS DENMARK

Windowfarms Discussion

About windowfarmsPosted by Jakob Lange Wed, March 14, 2012 16:03

Restaurant Llama in Copenhagen includes a 72 pot Window Garden.
New Window Garden under development

7 pot floor Window Garden
3 pot table Window Garden
5 pot hanging Window Garden

77 pot Window Garden mounted on a net


Images July 2013

Documentary "Bonderøven kommer til byen" at DR2. Go to time 08:00
Article in the danish magazine Samvirke about windowfarms. April 23th 2012

Radio interview "Frk. Kræsen: Urban Farming" at den2radio.dk go to time 19:30. April 20th 2013

Major change of my setup will happen soon. I have realized that the water reservoir pots could be bigger in order for the system to work for a longer time without me adding water. Ideally it should be able to rund for a week! Currently the system only runs for a day before I need to top up with more water. Therefore I have decided to simplify the system a bit and add one big water jug. Since the old reservoir pots are sealed they should be able to collect the water and funnel it into the return water tubes.

Download diagram in large

Categories:

About windowfarms and hydroponics

Deluxe windowfarms

Other windowfarm designs

Original windowfarms

Plants and seeds guide

Cleaning and maintenance  • Comments(17)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Heidi Knudsen Fri, August 01, 2014 08:56

Hej Jakob. Mange tak for din side her, den har hjulpet mig utroligt meget. Jeg har dog lige to spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med? 1: Hvilken gødning bruger du? Jeg har indtil videre brugt "drivhusgødning" lavet af plantorama, men jeg ved ikke om det er okay, og jeg ved ikke hvor meget jeg egentlig skal tilføre... Og skifter du alt vandet inden du kommer nu gødning til, eller fylder du bare oveni? Og hvor ofte? 2. Min system fungere egentlig fint nok, men er lidt misundelig på det flotte vandtryk du har. Er det rigtigt forstået, at jeg ikke "bare" kan placere vandbeholderen højere oppe, fordi den så vil være højere end den laveste potte, og vandet så ikke vil kunne løbe tilbage i vandbeholderen hvis den står for højt? Håber meget du vil svare :-) Venlig hilsen Heidi

Posted by Jakob Lange Tue, March 12, 2013 21:37

Hej Martin

For at få den bedste effekt af det jeg kalder "water tube storage" bør den sidde under vand reservoiret for at få maksimalt vandtryk i den rigtige retning. I princippet kan du sagtens rulle slangen sammen så den intet fylder, men jo længere under reservoiret den hænger, jo bedre.

Du kan godt bruge en "one way valve" men der er stor fare for at den bliver stoppet til af alger, så det kræver at du renser den ofte.

Min "water tube storage" slange er ca 3-4 meter, hvilket gør at jeg ikke længere oplever at luften løber den forkerte vej. Mit system hæver vandet ca. 3 meter uden problemer.

Venlig hilsen Jakob

Posted by Martin Mon, March 11, 2013 09:41

Hej Jakob

Det nye design ser rigtig fint ud, jeg har lavet stort set samme system dog har jeg i mit været nød til at have den del du kalder "water tube storage" inde i selve vand reservoiret. Dette virker ok bortset fra man bliver nød til at have noget til at holde selve ledningen der bliver fyldt med vand nede ellers kommer den desværre op til overfladen ( og så virker systemet ikke længere). Desuden har jeg også været nød til at sætte one way valves på hver enkelt ledning da ledningerne ellers kunne finde på at sende luften den forkerte vej. Hvis man har pladsen er der ingen tvivl om dit beskrevne system er den simpleste måde at lave en automatisk hævert.

Hvor lang er din "water tube storage"? Pt. kører jeg med ca. 2 meter og hæver vandet ca. 170 cm. (og luftpumpen kører på et absolut minimum + en air valve til at styre flowet yderligere ned.)

Med venlig hilsen

Martin

Posted by Jakob Lange Tue, February 05, 2013 23:17

Hej Anders

Det nye design som jeg beskriver har nu kørt i et stykke tid og virker upåklageligt. Jeg skal nok få taget nogle billeder og lagt op på siden asap.

Vh Jakob

Posted by Anders Sun, January 20, 2013 10:01

Hejsan Jakob,

Jeg sætter stor pris på princippet om en window farm ikke behøver at være grim og overvejer derfor at prøve kræfter med din variant. Du skriver på forsiden at du har en opdateret version på vej, som kan holde vand længere. Har du fået den opdateret udgave færdig/funktionsdygtig? Hvis du har fået den nye udgave op at køre har du da mulighed for at poste nogle billeder plus lidt instruktioner til hvordan og hvorledes, så man kan lære af dine erfaringer? Jeg er rookie på området, så jo mere jeg kan lære af andres erfaringer, jo bedre.

Vh Anders

Posted by Jakob Lange Mon, July 30, 2012 22:03

Hej Pernille

Eneste ulempe ved at gro i åbne potter er at der sandsynligvis vil fordampe lidt mere vand end hvis du lukker potterne inde.

Den største fordel ved en window farm er at planterne placeres inde i vores hjem hvor vi næsten altid vil have temperaturen mellem 15 og 25 grader hvilket passer de fleste planter glimrende, og eftersom det automatiske vandingssystem sørger for at stopfodre planterne med nærringsrig vand, tror jeg ikke at dine afgrøder får meget bedre gro forhold.

Vh Jakob

Posted by Pernille Sat, July 28, 2012 18:09

Hej JakobDet er en meget fin windowfarm du har :)Jeg undrer mig lidt over om man mister noget drivhuseffekt ved at gro i åbne potter frem for plastikflasker (men selv de windowfarm-kit's man kan købe på windowfarms.org er med åbne potter). Hvad tror du? Vokser planterne hurtigere end de ville gøre i normale potter (med jord)?Tak for hjælpen! Kh Pernille

Posted by Jakob Lange Tue, July 24, 2012 07:32

Hej Alexander

Fedt at der er styr på din windowfarm. Mht din "one way valve" på slangen, skal du holde øje med, da den meget let stopper til med alger. Derfor skal du rense den ofte. Jeg benyttede tidligere samme teknik til at stoppe vandet fra at løbe den forkerte vej, men gik væk fra det for at undgå "svage" punkter i systemet.

Jeg har ikke nogen erfaring med små fluer i leca nødderne. Men mon ikke at du kan slippe af med dem ved at vaske stenene hvor du kan se at der er larver.

Vh Jakob

Posted by Aexander Fri, July 20, 2012 20:37

Hej igen Jakob.

Tak for dit forrige råd.

Har nu finjusteret en del og bl.a. fulgt dit råd, så nu er jeg up and running. Problemet med vand den forkerte vej løste jeg ved at adde en one way valve som gør det umuligt for vandet at gå tilbage den vej. Det virker fint og fastholder trykket i slangen.

Er stødt på endnu et problem som jeg ville høre dig om du havde nogen erfaring med. Jeg har en del små fluer omkring planterne og leca nødderne. De ligner banan fluer. Jeg har derudover opdaget et par små hvide larver i den lille smule jord som planterne blev sat ned til leca nødderne med. Dem vil jeg forfærdelig gerne af med, så har du prøvet noget lignende eller ved hvad man kan gøre. De må vel opstå i den smule jord der er tilbage? Kunne man måske skylle alt jorden af de nu lidt større planter og så så dem i nødderne på ny?

Mvh. Alexander

Posted by Jakob Lange Tue, July 03, 2012 08:15

Hej Alexander

Umiddelbart tror jeg at du bare skal forlænge den slange der går fra vandtanken til t-stykket. Jo længere ned under vandtanken denne slange går, jo højere vandtryk får du, så det bliver sværere for luften at bevæge sig den "forkerte" vej. Derudover kan man ikke undgå at luften en gang i mellem alligevel får presset sig op imod vandet og derfor afhjælper en længere slange også dette problem.

Vh Jakob

Posted by Alexander Thu, June 28, 2012 12:29

Hej Jakob. Jeg har et problem som minder meget om Jacobs nedenfor. Jeg har lavet to rækker med en fælles vandtank i bunden. Det virker dog helt umuligt at få vandet til at cirkulere tilstrækkeligt.

Men jeg er i tvivl om jeg gør det korrekt. Derfor lyder mit spørgsmål:

Er princippet ikke, at slangen som kommer fra pumpen går igennem en t-joint, hvorfra vandet suges videre med op til planterne? Kan det gøres på en mere effektiv måde? Jeg har også det problem at luften bare blæser ud i vandtanken i stedet for at suge vand derfra... Du har vel ikke en mere detaljeret skitse end den du lagde op? Det er nemlig den jeg har fulgt sådan ca... Mvh Alexander og på forhånd tak.

Posted by Jakob Lange Wed, May 30, 2012 22:28

Hej Jacob

Det vigtigste er at dine leca-nødder ikke tørrer ud.

Tempoet på vandet betyder mindre, hvis der trods alt kommer nok igennem systemet til at holde rødderne fugtige.

På our.windowfarms.org beskriver de to forskellige måder at lave vandingssystemet, og umiddelbart virker det som om at de kan få mere vand igennem systemet med deres "version 3". Men som sagt, du skal bare sørge for at der som minimum drypper lidt vand fra din nederste potte til bage i vandtanken.

vh Jakob

Posted by Jacob Wed, May 30, 2012 20:11

Hej Jakob!

Hvor heldig kan man være? Jeg har tilladt mig at kopiere dit koncept en smule og har bygget mig en mini-version her i mit vindue. Der er lige plads til 3 potter i en søjle, men så er der ikke plads til mere. Altså ingen vandbeholder. Derfor var min oprindelig plan faktisk meget lig den du nu skitserer. Jeg har dog problemer med at få den s**** pumpe til at løfte mit vand i et ordenligt tempo. Der kommer kun små fesne dråber med op og slet ikke et så fornemt "flow" som du kan blære dig med på din video. Det er som om jeg mangler tryk på vandet, så luften ikke bare løber forbi og videre op i systemet. Det er ret irriterende og jeg er dælme gået hen og blevet småsur og pigefornærmet på det! Det går jo ikke, så jeg tænkte på hvordan du mon har tænkt dig vand-til-luft-systemet skulle se ud? Sådan lidt mere detaljeret end på din skitse.

Posted by Janne Toft Jensen Wed, May 30, 2012 19:05

Hej Jakob,

FYI: jeg omtalt dit window farms projekt på min blog http://storbyhaven.dk/ - flot og imponerende setup, du har :-)

Vh Janne Toft Jensen

Posted by Jakob Lange Wed, May 16, 2012 19:57

Hej Jonathan

Det har vist sig ikke at være det store problem, da planterne opfører sig en smule anderledes med denne type vandingssystem. Jeg har dog placeret snoren som dråberne løber ned af ved siden af selve planten, sådan at dens rødder kan udvikle sig væk fra eller imod området hvor vandet løber. Det er dog meget tydeligt at se hvilke planter der er gode til meget vand, da deres rødder udvikler sig meget kraftigt i hele potten.

vh Jakob

Posted by Jonathan Ovesen Tue, May 15, 2012 11:54

Hej Jakob.

Aller først: Virkelig flot farm du har dig der, det er til stor inspiration.

Jeg har lige et spørgsmål: Hvordan sørger du for at dine planter ikke får for meget vand, når nu der er konstant vanding? Chiliplanten, rosmarin og timian har fx ikke godt af overvandning?

Vh Jonathan.

Posted by Lea Pagh Mon, April 02, 2012 14:15

Hej Jakob

Jeg vil gerne skrive om window farms - vil du være interesseret i at stille op til et interview om dette?

Jeg har mail lea.pagh@pol.dk og tlf nr 33 47 13 48 og mobil nr 40 26 36 56

Med venlig hilsen
Lea Pagh
Politiken